ZORGVERLENERS

Uit onderzoek blijkt dat:

  • Jaarlijks 1 op de 5 jongeren last heeft van depressieve buien (nergens zin in hebben, chagrijnig zijn, zich eenzaam voelen, zich schuldig voelen zonder duidelijke aanleiding, zich slecht kunnen concentreren, ineens veel of weinig eetlust hebben, weinig energie hebben en/of, ineens veel of weinig slapen).
  • Jaarlijks 1 op de 22 jongeren een echte depressie heeft.

Door jongeren tips en adviezen te geven over hoe ze lekker in hun vel kunnen zitten, kunnen veel problemen voorkomen worden.

Happyles.nl
De lessen van Happyles zijn ontwikkeld vanuit een positieve insteek met als doel het geluk en de psychische gezondheid van jongeren te bevorderen en depressie te voorkomen. Jongeren worden zich in de e-lessen bewust van hoe zij zich voelen en krijgen tips en oefeningen die hen kunnen helpen om zich vaker lekker in hun vel te voelen. Happyles gaat, gebaseerd op ideeën vanuit de positieve psychologie, uit van de krachten van de mens en richt zich op het versterken van beschermende factoren in de jongere. 

Integrale aanpak
De klassikale lessen en het eventuele adviesgesprek met alle leerlingen worden begeleid door getrainde zorgprofessionals uit de jeugdhulpsector (bijvoorbeeld GGD/GGZ). Dit gebeurt in nauwe samenwerking met docenten/mentoren en zorgcoördinatoren van school. Zo ontstaat een integrale aanpak rond de psychische gezondheid van leerlingen. Input voor het adviesgesprek is de Happylestest die jongeren invullen tijdens de e-lessen. Jongeren krijgen op basis daarvan een persoonlijke geluksscore. Een gemiddeld adviesgesprek duurt tussen de 5 à 10 minuten. Jongeren die in een risicogebied scoren en minder lekker in hun vel zitten, worden doorverwezen naar evidence based hulp in de lokale jeugdhulpketen.

Meer informatie?
Neem dan contact op via het contactformulier.

CONTACTGEGEVENS

De site www.happyles.nl is een initiatief van het Trimbos-instituut:

Trimbos-instituut
Da Costakade 45
3521 VS Utrecht

Postbus 725
3500 AS Utrecht

telefoon 030-2971100
info@trimbos.nl

Voor vragen over Happyles: happyles@trimbos.nl