DOCENTEN

Happy of niet zo happy?

Een tijdje niet lekker in je vel zitten, dat komt veel voor bij jongeren. Toch praten ze daar niet zo vaak over. Ze ontkennen, onderschatten of verbergen dat gevoel. Het is niet cool. In de klas zitten ze er meestal onge´nteresseerd bij, maken geen huiswerk, halen onvoldoendes of spijbelen regelmatig een dagje.

 

Uit onderzoek blijkt dat:

-    Jaarlijks 1 op de 5 jongeren last heeft van depressieve buien (nergens zin in hebben, chagrijnig

      zijn, zich eenzaam voelen, zich schuldig voelen zonder duidelijke aanleiding, zich slecht

      kunnen concentreren, ineens veel of weinig eetlust hebben, weinig energie hebben en/of,

      ineens veel of weinig slapen).

-    Jaarlijks 1 op de 22 jongeren een echte depressie heeft.

Door jongeren tips en adviezen te geven over hoe ze lekker in hun vel kunnen zitten, kunnen veel problemen voorkomen worden.

 

Happyles.nl

De lessen van Happyles zijn ontwikkeld vanuit een positieve insteek met als doel het geluk en de psychische gezondheid van jongeren te bevorderen en depressie te voorkomen. Jongeren worden zich in de e-lessen bewust van hoe zij zich voelen en krijgen tips en oefeningen die hen kunnen helpen om zich vaker lekker in hun vel te voelen. Happyles gaat, gebaseerd op ideeŰn vanuit de positieve psychologie, uit van de krachten van de mens en richt zich op het versterken van beschermende factoren in de jongere.

 

Integrale aanpak

Zowel de klassikale lessen als de online chatcursus worden begeleid door getrainde zorgprofessionals uit de jeugdhulpsector (bijvoorbeeld GGD of GGZ-preventie). De mentor is bij de lessen aanwezig. Bij Happyles werken docent/mentor, zorgco÷rdinator van school en zorgprofessional van GGZ of GGD met elkaar samen. Zo ontstaat een integrale aanpak rond de psychische gezondheid van leerlingen.

Op deze website kunt u als docent uw school aanmelden voor het aanbieden van het lesprogramma Happyles op het VMBO of MBO.

 

Meer informatie?

Neem dan contact op via het contactformulier.